Tipsy de Family

Aanleiding / Vraag

In de tijd dat Goed Idee Lien in Tipsy huisde zocht ik naar manieren om bekendheid te krijgen in de buurt, en meer buurtbewoners te verbinden aan de plek. 

Werkwijze / plan

Een buurtsoap met en voor de buurt. Een serie die live kon worden bijgewoond a la de Cosbyshow, en gefilmd zodat het ook op Youtube te volgen zou zijn. 

Het idee groeide en kreeg vorm in samenwerking met Els Vollmuller, theaterregisseur met ervaring met amateurs en het co-creëren van theater. 

Het concept was: Een buurtsoap met mensen en verhalen uit de buurt, waarin de acteurs hun teksten grotendeels zelf bedachten, en waar met minimale repetitie scenes werden gespeeld voor een live publiek.  Er werd gefilmd door een filmploeg onder leiding van Stefan van der Staak, die het materiaal daarna in no time tot een aflevering maakte.

Resultaat

Een gesammtkunstwerk van vijf hilarische live afleveringen die nu nog te zien zijn op youtube. Regie Els Vollmuller, verhalen Eva Kaldenbach, met een  mooie leader gemaakt door Remko Jansen, voice over acteur en buurman Lex van Leeuwen en visagie door de bovenbuurvrouw. De filmploeg werd geleid door  ervaren cameraman Eric uit de straat die in recordtijd een fantastisch team op poten zette.

Elke aflevering werd live bijgewoond door een publiek van ongeveer 15 man, die op een centrale plek in de ruimte de scenes in de keuken, de woonkamer en op straat goed konden volgen. Het werd een onvergetelijke rollercoaster met als apotheose de verjaardag van hoofdpersoon Nel met fanfare! Een spectaculair einde en een feestje voor de buurt.

Cast: Anneke de Hoogd, Aide Pereira Carvalho, Reineke Jonker,  Pieter Porte, Pim van Hövell, Denise de Hoogd, Lilly Piqué, Anne Schippers, Safaa Mohamed, Wendy Schipper, Nettie Witte, Trudy van der Wiel, Dik Prins, Arjan Nikkhesal, Gabriël Batenburg, 

In november 2014 was er nog een feestelijke marathonvertoning in het Ketelhuis in aanwezigheid van cast en crew, met een liveband die de leader speelde en quizvragen tussendoor. een grandioze middag.