Tipsy de Buurthuiskamer

Aanleiding / Vraag

Een leegstaand ‘creative café Tipsy’, geen verlenging van mijn contract bij ontwerpbureau Lava én de intense behoefte om mijn al mijn talenten en creativiteit te kunnen botvieren.

Werkwijze / plan

Creative Café Tipsy, een ruimte van ongeveer 35 vierkante meter uitbaten als ‘multifunctionele huiskamer’: een ruimte voor goede ideeën uit de buurt die ook te huur was voor commerciële partijen  inclusief catering mogelijkheden.

Elke week kookte ik een Aanschuifdiner om de buurt beter te leren kennen en netwerk op te bouwen. De ruimte was ook flexwerkplek.

De huisstijl, ontwikkeld door Christina Pfeiffer, bood net als de plek ruimte aan creativiteit en ondernemerschap vanuit de buurt.

Resultaat

Een bruisende plek in de Frederik Hendrikbuurt met oa Kledingruils van styliste Yolande Avé, Concertjes op zondag in samenwerking met Else Schiffart, een reeks filosofiebijeenkomsten genaamd Filosofidee door Marjolein Burgerhout, Yogalessen door verschillende docenten, theaterles door Maruja Bobo Remijn, de GoedIdeeLunch voor ZZP-ers in samenwerking met Elin Rolfes, heel veel soep, broodjes en tevreden klanten en bezoekers, en een groeiend netwerk op Facebook en Instagram.

Als overdag de oranje vlag uithing was de locatie flexwerkplek. Op den duur kwamen er gastvrouwen die mij vervingen en wat meer bewegingsvrijheid gaven. In de laatste fase van 1,5 jaar heb ik de buurtsoap Tipsy de Family geproduceerd.

Op de opening maakte Sjoerd Kelderman deze prachtige serie foto’s van schreeuwende mensen, in het kader van het concept van Goed Idee Lien: schreeuw het uit, gooi je goede ideeën de wereld in!

Christina Pfeiffer maakte er later een mooie poster van.

Aanschuifdiners op woensdag. Soms twee, soms twintig mensen: altijd gezellig.
De battles over de beste risotto, wraps en curry waren legendarisch.

De flexwerkplek, yoga, brainstorms, een open coffee voor zzp’ers en een pop-up-store: een volle agenda!

De durf-te-vragen lunch voor zzp-ers met Elin, theaterles van Maruja Bobo Remijn, Filosofidee met Marjolein Burgerhout en exposities van o.a. Anne Mol.

De kledingruils van Yolande Avé en dat allemaal op die ene plek: Tipsy!

Het huiskamer podium met Else de Schiffart leverde een prachtserie concerten op met o.a Shane Alexander, Paul Josephs, Marcel Harteveld, Max Meeser, Barbara Breedijk en Job Roggeveen.