Wie is Lien?

Ik ben Elien van Helden, je kunt me een stadmaker,
een verbinder en harmoniemaker noemen,
een communitybuilder en -manager.

Ik houd van mensen, en met mijn natuurlijke nieuwsgierigheid naar wat mensen beweegt verbreed ik mijn diverse netwerk graag, en kan ik mensen van allerlei sociale en culturele achtergronden met elkaar in contact brengen.

Ik bedenk graag projecten die laagdrempelig en uitnodigend zijn. In het beste geval voel je je als deelnemer gezien, gehoord, serieus genomen en geïnspireerd om zelf actief te worden. Alles met het doel ons welzijn in de buurt, in de stad en op aarde te verbeteren.

Het begon thuis in de woonkamer waar ik opvoeringen en kunstwerken bedacht met mijn broer en zussen. Via Creatieve Therapie in Amersfoort dat ik niet afmaakte, kwam ik op de HKU in Utrecht waar ik meubels en ruimtelijke ontwerpen maakte en afstudeerde aan de richting  interieurarchitectuur. Via festival- en theaterproducties en communicatiewerk in Filmtheater ’t Hoogt ontwikkelde ik me als projectmanager bij grafische ontwerpbureaus (Hoverkraft in Utrecht en Lava in Amsterdam) waar ik veel leerde over merken en het managen van ontwerpprocessen.

Vanaf 2013 maakte ik eindelijk mijn eigen (co)producties met Goed Idee Lien.

In Tipsy Creative Café (Frederik Hendrikbuurt A’dam West) creëerde ik een plek waar ikzelf en de buurt zijn/haar talent kon ontwikkelen. Na 1,5 jaar verplaatste mijn werkveld zich van Amsterdam West naar Noord, waar ik in het Noorderpark Aanjager buurtinitiatieven werd voor Stichting Noorderpark, en me de laatste jaren verder ontwikkelde als stadmaker die zich bezighoudt met stedelijke thema’s als:

– gentrificatie
– geestelijke en lichamelijke gezondheid
– groen en klimaat
– eenzaamheid
– armoede, kloof tussen arm en rijk
– cultuurverschillen
– polarisatie