Groeten uit het Noorderpark

Aanleiding / Vraag

Vanwege de coronamaatregelen in 2020 moesten we een alternatief zomerprogramma bedenken voor het Noorderpark. Hoe maak je samen toch het vakantiegevoel, en creëer je verbinding in tijden van afstand en eenzaamheid?

Werkwijze / plan

Met kaarten in het klassieke Groeten uit…’ concept, gemaakt met fotos van parkgebruikers op een zomerse dag, maakten we van het Noorderpark een vakantiebestemming, van waaruit je kaartjes kon versturen. 

Er waren ook kaarten gemaakt die je naar een onbekende kon versturen, iemand die door Corona extra aandacht verdiende: helden in coronatijd, of mensen die eenzaam waren.
Deze groep kreeg een boodschap of een tekening van een onbekende, en eventueel de mogelijkheid om contact op te nemen met de verstuurder om samen gebruik te maken van de aanbieding op de kaart: een ijsje bij IJskoud de Beste, een gevulde koek bij Bakkerij Sjoerd van Willes, koffie bij Pompet, de Roze Tanker of het Grand Café Noorderpark of een tweede haring bij Vishandel de Zeemeeuw. 

Resultaat

Vrolijkheid bij het maken van de kaarten, een hart onder de riem bij heel veel Noorderlingen, een geslaagde samenwerking met met Barbara van der Weiden en Elly Geelkerken van Doras (maatschappelijk werk) en buurtbewoners Simone van Dijk en Sandra Stroosnijder. Ook leverde het een (hernieuwde) band met de horeca ondernemers in en om het park.

Van de speciale kaarten zijn er 200 verstuurd, een aantal speciale buurtbewoners onder wie Thea Rombout (Zij is helaas kort daarna overleden) kregen een kaartje uitgereikt van speciale postbode Esther Lagendijk (dagelijks bestuur Amsterdam Noord) en werden er heel veel kaartjes uitgedeeld als aandenken of verstuurd aan een bekende.

Ik maakte de foto’s voor de kaarten, die zijn ontworpen door Julan Schönfeld. Huub Zeeman zorgde voor fantastische foto’s voor de publiciteit.