Bankjescollectief: Raamexpo

Aanleiding / Vraag

Tijdens corona maakte ik mijn raamexpo ‘I ♥ U’, mijn liefdesverklaring aan de buurt en de wereld. Hoe vertel ik het verhaal dat erbij hoort?

Werkwijze / plan

Een aankondiging van de Buurtbankjesdag zorgde voor de oplossing. Ik besloot mijn bankje, ooit voor Tipsy en al jaren in mijn achtertuin, op te geven als buurtbankje.

Resultaat

Het werd een vrolijke middag met bekende buren, nieuwe buren, mensen die via buurtbankjes.nl kwamen en spontane voorbijgangers. Ik had in het kader van de liefde thee, koekjes, roze bubbels en crackers met roze hummus gemaakt.

Ook waren er aardappelstempels met een I, een ♥ en een U, om kaartjes mee te bedrukken. Deze activiteit heb ik uiteindelijk alleen zelf gedaan om mensen een aandenken met mijn website mee te geven. 

Ideeën zijn er zeker gedeeld, zo werd er onder andere nagedacht over de invulling van burendag in de straat.

De onthulling, die ik om 16.00 had gepland, deed ik twee keer, zodat de buurvrouwen die eerder wegmoesten ook het verhaal konden horen bij ‘I ♥ U’.

 

 

I ♥ U is in eerste plaats mijn liefdesverklaring aan alle levende wezens. Een tweede laag van betekenis heb ik meegegeven door de I op te bouwen uit elementen uit de natuur, en deze staan symbool voor ‘het universum, alles wat leeft’. De vorm en inhoud van het hart spreekt voor zich, en de U bestaat uit spiegeltjes, zodat iedereen zich erin kan herkennen.

Wat ik ermee wil zeggen is dat er genoeg liefde is, als je het maar wilt zien, als je het wilt geloven. Het universum, het leven staat aan jouw kant, wil dat jij bloeit, straalt, zoals alleen jij dat kunt. Tegenslag is er ook, en pijn, maar de liefde wint. Altijd. I ♥ U!